Kesidang Teguh Enterprise

Tuesday, April 24, 2007

BIO-AURA ENERGY WATER SYSTEM

Sistem air Platinum Bio-Aura Energy Water Dr Azimuth mengambil contoh prinsip mata air mineral dan air bukit semulajadi. Ia menggunakan bahan-bahan dari alam semulajadi dan karbon diaktifkan yang berkualiti tinggi dan seramik biotenaga. Molekul air diubahsuai untuk memudahkannya diserap oleh badan sekaligus membuang toksin dan kekotoran dari badan kita.Penapis A - Penapis Seramik (Korea)
Menapis habuk, kotoran, mendapan kotoran, logam terampai, habuk dan bahan-bahan asing dari tangki dan paip lama.

Penapis B - Penapis Karbon Yang Diaktifkan & Pasir Bermutu Tinggi
Membuang saki-baki klorida, warna, bau yang kurang menyenangkan, THMS, bahan cuci, sebatian organik, bahan kimia dengan menggunakan penyerapan karbon yang diaktifkan. Juga mengandungi karbon perak untuk menapis kuman.

Penapis C - Block Karbon Yang Diaktifkan Gred 'A' & Karbon Yang Diaktifkan Berkualiti Gred 'A'
Membuang logam berat, bahan buangan radioaktif, bahan kimia yang memudaratkan kesihatan dan racun perosak. Memenuhi Standard Keselamatan Antarabangsa.

Penapis D - Batu Mineral & Resin (Damar - Bayer Germany)
Air adalah kurang berkualiti apabila ia mengandungi mineral seperti magnesium dan kalsium. Air akan menjadi lebih berkualiti sekiranya ion seperti magnesium dan kalsium digantikan dengan ion yang lebih lembut seperti natrium atau kalium. Air yang lebih lembut akan ditingkatkan pH air ke paras pH7.3 - 7.5 yang optima untuk kesihatan sel manusia.

Penapis E - Bio-Seramik, Magnetizer dan Batu Kuartza
Menggunakan teknologi tenaga hasil penyelidikan & pembangunan 'Ultra Ceramic Energy' dengan sinaran inframerah dan pemagnetan semulajadi. Ia mengecilkan cluster molekul air yang lebih kecil iaitu 6 molekul 1 cluster berbanding dengan air biasa iaitu 13 molekul 1 cluster Ia juga dapat meningkatkan tenaga penting dalam air. Transformasi ini menjadikan air lebih mudah diserap oleh tisu dan sel badan untuk kesihatan yang menyeluruh. ia menjadikan air mempunyai 'AURA' dengan tenaga 'bio-electromagnet field' yang tinggi untuk kesihatan optima.

Penapis F - Blok Karbon Kepadatan Tinggi
Menyelaraskan air kepada tahap alkali yang optima. Meningkatkan ion kalsium, magnetizer dan mengionkan air juga meningkatkan kandungan oksigen air. Diperakui oleh NSF.

AIR BERALKALI BIOTENAGA TINGGI MEMPERBAIKI KEADAAN KESIHATAN YANG KRONIK

Penyelidikan dan testimoni di Jepun sejak 1950 mendapati penyakit-penyakit seperti di bawah dapat dikurangkan dengan meminum air beralkali biotenaga tinggi.
  • Artritis
  • Pedih hulu hati
  • Keletihan yang kronik
  • Masalah penghadaman
  • Kekejangan kaki
  • Tekanan darah tinggi
  • Masalah peredaran darah
  • Migrain

Dr Otto Warberg menerima anugerah Nobel untuk penemuan punca ebrlakunya barah - iaitu disebabkan oleh kekurangan oksigen iaitu pH alkali rendah. Perubatan Jepun telah mengesahkan semenjak 15 tahun lalu bahawa tiada penyakit boleh menembusi persekitaran yang beralkali. Sistem penapisan air beralkali biotenaga tinggi Dr Azimuth dapat mengembalikan pH alkali yang sesuai.BAGAIMANA SISTEM AIR BERALKALI BIOTENAGA TINGGI BERFUNGSI

Bila mata air bukit terkena batuan, ia akan menjadikan cluster air terpecah kepada cluster yang lebih kecil dan menjadikannya lebih mudah diserap oelh sel di dalam badan bila air diminum. air paip biasa mempunyai 11 ke 13 molekul dalam 1 cluster. Cluster molekul air biotenaga sama dengan struktur air dari gunang iaitu mempunyai 6 atau 7 molekul dalam 1 cluster.

Disebabkan cluster air yang lebih kecil, air beralkali biotenaga mempunyai daya serapan yang lebih tinggi dan mudah diserap oleh badan. Bila badan kita mempunyai air yang cukup, ia akan menjadikan nutrien lebih mudah disebar ke semua sel, tisu dan organ badan serta dapat meningkatkan penyingkiran asid dari badan kita.1 Comments:

At 6:10 AM, Anonymous Mabel said...

You write very well.

 

Post a Comment

<< Home